Vald moped: Ingen modell vald

Välj mopedmodell - rätt delar direkt!

När du valt mopedmodell anpassas kategorier till att visa produkter som passar vald moped

Byta drev på Ciao

Guide - Byta drev på Ciao

(TIPS! Ni finner videoguiden längst ner i denna guide)

Vid hård trimning utav en Ciao kan det vara så att dreven till baknavet inte räcker till. Utväxlingen blir för lätt och dreven kan även gå sönder. I denna guide kommer jag visa hur man byter dreven till Malossidrev!

guide - byte drev ciao - bild 1

Vi börjar med att tömma navet på olja, detta gör man genom att lossa spårskruven på navet. Häll sedan oljan i t.ex. en bunke.

guide - byte drev ciao - bild 2

Efter vi tömt navet börjar vi med att lossa de 4 skruvarna. Använd storlek 10 på hylsan! Ibland kan dessa sitta hårt, så var noga med att använda rätt verktyg.

guide - byte drev ciao - bild 3

Nu kan man ta isär navet, håll i den stora axeln så att allt inte ramlar ut. Om det skulle göra det är det viktigt att inte tappa bort något shims.

guide - byte drev ciao - bild 4
guide - byte drev ciao - bild 5

Börja med att ta ur den stora axeln med drevet. Sedan den mindre axeln och sist de två dreven. Ta bort shimsen på alla drev och axlar, lägg undan de så att du INTE tappar bort dem. Var noga med att kolla i navet så att ingen shims sitter kvar i navet.

guide - byte drev ciao - bild 6
guide - byte drev ciao - bild 7

Ta nu fram de nya dreven, i mitt fall Malossidrev. Börja med att lägga shimsen på plats. Ett tips är att alla drev ska ha minst 2 shims. Har de inte de har du tappat bort något.

guide - byte drev ciao - bild 8

Börja sedan med att montera den längsta axeln.

guide - byte drev ciao - bild 9

Sedan de två mindre dreven och sist den stora axeln med drev! Tryck sedan ner det stora drevet så att det ligger på plats. Samtidigt håller du i axeln så att den inte flyger upp.

guide - byte drev ciao - bild 10
guide - byte drev ciao - bild 11

Lägg nu på en ny packning, blötlägg den nya packningen så att den passar bra. Lägg nu på locket utav navet. Slå lite lätt med en gummiklubba så att navet sitter ihop helt. Efter detta skruvar du sedan i de fyra skruvarna.

guide - byte drev ciao - bild 12

Dra dem lagom hårt! Snurra nu navet och kolla så att det inte kärvar. Förhoppningsvis funkar allt som det ska! Då är det bara att montera navet i fälgen, fylla på olja. Du kommer nu ha en Ciao med betydligt bättre topphastighet.

Videoguide

Elias visar hur man byter drev på en Ciao.

produkter i denna guide