Vald moped: Ingen modell vald

Välj mopedmodell - rätt delar direkt!

När du valt din moped kommer kategorier endast visa produkter som passar

8 varianter
Dellorto Atomiser ''AN'' (PHBG)
Dellorto Atomiser ''AN'' (PHBG)

Dellorto Atomiser ''AN'' (PHBG) (270)

59.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
Art.nr. DEL-09511270-28

Information om Dellorto Atomiser ''AN'' (PHBG) (270)


Atomisern som sitter i förgasare för tvåtaktsmotorer finns vanligtvis i två olika typer. Antingen med en lång eller en kort toppdel.

Atomisermodeller med en lång toppdel gör så att bränsleblandningen förminskas under låga farter och under acceleration från låg fart.

Atomiser-modeller med en kort toppdel skapar däremot en ökad mängd bensin/olje i bränsleblandingen. Det vanligaste är att racingmotorer är utrustade med atomisers som har en kort toppdel.

På figur nr 2 ser man hur en förgasare fungerar vid fullgas på en tvåtaktsmotor som har en förlängd toppdel (#6) i slutet på atomisern (#7). Detta påverkar och förbättrar prestandan under accelerationen.

Luft från luftintaget (#3) kommer in och passerar genom kanalen (#2) som sedan leder luften in till atomiserns yttre runda del (#1) och sedan in i atomiserns övre toppdel (#6).
Därefter blandas luften med bränslet genom huvudmunstycket (#4) och åker upp genom atomisern (#7) och sugs sedan upp i förgasaren med hjälp av Venturi-effekten" (#5).

Ett större atomiser-munstycke gör så att bränsleflödet ökar i alla trottelpositioner och tvärtom gäller med minskat atomisermunstycke då bränslemängden minskar i alla trottelpositioner.

Hålet i där bränslet flödar ut från atomisern mäts i hundradels millimeter, så har du tex storlek 262 på ditt atomisermunstycke så har det en diameter på hålet som mynnar upp i förgasaren på 2,62mm.

Ökas storleken på detta hål så tillför det mer bränsle i alla trottelpositioner och ser till att mer bränsle kan sugas in i motorn.


"
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: