Vald moped: Ingen modell vald

Välj mopedmodell - rätt delar direkt!

När du valt din moped kommer kategorier endast visa produkter som passar

Hitta rätt munstycke

Vilket munstycke ska du ha?

Munstyckena i förgasaren är dem som styr bensinflödet in till motorn. Desto större munstycke, ju mer bensin får motorn! Man hur vet du vilken du ska ha? Det är faktiskt inte så krångligt som man kan tro. Om man skruvar bort flottörkoppen (som oftast sitter under förgasaren) så hittar man ett gäng guldiga munstycken. Där sitter det ett huvudmunstycke (nr1), lågfartsmunstycke(nr2) och även ibland ett chokemunstycke(nr3).

Bild 1 - Hitta rätt munstycke

Skruvar loss t.ex. huvudmunstycket (Sitter oftast i mitten, längst upp om förgasaren är upp & ner). Kolla du riktig, riktig noga på den så ska du se ett par siffror på munstycket. Det berättar vad för storlek det är på munstycket. Det kan stå allt från 30 till 200, även mer! På Dellorto och PWK-förgasare betyder det storleken i millimeter. T.ex. storlek 100 är på 1mm. Storlek 90 är på 0,90mm. Mikuni kör på en helt annan skala. Det är siffror där också, men dem anger flödet per minut.

Se du noga på munstycket ser du siffrorna 36.

Bild 2 - Hitta rätt munstycke


Sen måste man beakta en annan sak innan du väljer munstycket. Vilken gänga den har! Oftast är det 5 eller 6mm gänga. För att ta reda på det, mäter du helt enkelt diametern på gängan. Se bilden nedan.

Bild 3 - Hitta rätt munstycke

Sen är det också olika sorters munstycken till alla sorters förgasare. Då det finns en uppsjö av olika förgasarmodeller. Som Dellorto, Mikuni, PWK, Arreche, Teikei, Keihin o.s.v.
Vad för modell du har på förgasaren kan variera från olika årsmodeller, så du får dubbelkolla vad du har för sorts förgasare och sen beställa det rätta sorters munstycke. Var noga med att kolla formen på munstycket och jämför med den på bilden i shoppen!

Twostroke har en uppsjö av dem flesta munstycken till alla förgasare och kan hittas på denna länk:
http://www.twostroke.se/group.asp?group=10355

produkter i denna guide