Vald moped: Ingen modell vald
Välj moped För rätt delar

När du valt kommer butiken visa delar för vald moped och universella produkter.

Koso Avgastemperaturmätare (Dual EGT) - Fast

Passar: Universell produkt
Art.nr. KO-BA006B61X

Koso Avgastemperaturmätare (Dual EGT) - Fast

3699.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar

Information om Koso Avgastemperaturmätare (Dual EGT) - Fast

Koso - Dual EGT, Fast response sensors. Det bästa redskapet för att hålla koll på motorn.

Denna mätare levereras med premium tempsensor framtagen för den amerikanska snöskoter marknaden. Med sin öppna ända har den en hyper respons tid på 0,3sek och noggrann nog att kunna registrera en misständning vid 8´000rpm. Dessa sensorer är race testade och med ryktet att vara de snabbaste samt hållbaraste sensorerna på marknaden.

De fungerar även till samtliga andra fordon där den är möjlig att montera, då denna sensor är lite större än tex den mindre sensorn som levereras i EGT-mätarna från Koso som är framtagna för motorcykel.

EGT som mätaren heter står för exhaust gas temperature, alltså avgastemperaturmätare och den mäter temperaturen på avgaserna och visar resultatet direkt i mätarens display, vilket ger dig en indikation hur du ska ställa in förgasaren för optimal effekt.

Här är lite information så man förstår hur det fungerar:
En för mager blandning gör så att "kylningen" i "förbränningskammaren" blir för dålig, vilket leder till att det blir extremt varmt och det ger väldigt varma avgaser. Detta kan i sin tur kan leda till att bland annat cylindern värmenyper, eller till och med skär ihop.
Med för fet blandning blir det för mycket bränsle som förblir oförbränt,  "förbränningskammaren" kommer inte upp i rätt arbetstemperatur, vilket leder till en sämre effekt.

Denna mätare säljs mycket till snöskoteråkare i nordamerika och har visat sig fungera alldeles utmärkt i deras klimat. Enligt Koso klara mätaren temperaturer på -20°C utan problem.

Temp (A.B): 100-1200°C.
Kan visa varning på temperaturer mellan: 200-1200°C.
Sparar högsta temp mellan: 100-1200°C.

Denna modell levereras med de snabbare EGT-sensorerna (Race eller Stinger probes).

Sensorerna som följer med denna mätare har kablar på ca 155 cm
Sensorklämmorna (KO-BI520001) som medföljer har klämring samt en diameter på 40 --> 64 mm, denna sensor skall dras åt ordentligt på klämman så att den kan rotera.

Inkopplingstips:

Koppla mätaren till likström (DC) samt använd en voltregulator för att minimera risken att mätaren skadas. (Se tillbehör nedan)
 
Sensorerna skall skruvas åt så att de kan rotera

Länk till manualen (PDF Engelska)

Egenskaper

Tillverkare
Koso

Upptäck mer


Tillbehör

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: